SAMO ZELIM DA PRESTANE

-Nema mi spasa. Uzalud dišem. Moj mozak mora biti uništen, ja sam jedno veliko ništa koje nije trebalo da se rodi, samo želim da sve prestane; moje disanje, razmišljanje, djelovanje,  samo želim da umrem !…-  ove i slične misli bile su svakodnevne. Jednostavno nije bilo moguće izdržati to zauzece u glavi.

Dva puta sam pokušala samoubistvo i pomislila sam ‘treća sreća’. Odredila sam datum i ‘bacila’ se na posao. Tragala sam na internetu za sigurnim načinom samoubojstva. Tako sam došla do stranice doktorsos.
Tamo sam pročitala kako je neka žena imala isti problem kao i ja i kako joj je dr Slađana spasila život i kako je sretna što sad živi.
Pokušala sam sebe zamisliti sretnom. Bilo je lijepo, ali  nemoguće.
Ostalo je nekoliko dana do izvršenja moje odluke, sve sam pripremila, čekala sam moj dan.
Vjerovala sam da meni nije moguće pomoći, no kako mi je ostalo još nekoliko dana do mog ‘svečanog’ čina, ni sama ne znam zašto,  odlučila sam napisati svoju namjenu na e-mail doktorsosa. Nisam se nadala da ću dobiti odgovor. No, sat vremena nakon, dobila sam odgovor. I tako je je počelo.  Nekoliko dana  sam se dopisivala sa dr Slađanom, a onda sam odlučila da, umjesto da se ubijem, odem i upoznam doktoricu sa kojom se dopisujem. Nakon susreta, nastavili smo terapiju putem skajpa i danas, 8 mj nakon, živa sam i nemam potrebu da se ubijem. Dr Slađana, pomogla mi je da  upoznam sebe, da shvatim šta mi se dešava i učim kako da izdjem na kraj sa sobom.
Hvala vam!
Hvala vam što ste mi u malo vremena dali tako mnogo.