kako izgleda razgovor sa psihijatrom online

Razgovor sa psihijatrom online se odvija na isti nacin kao i kada razgovarate licem u lice u ordinaciji. Ovaj razgovor ipak ima neke specificnosti zbog tehnickih pojedinosti, kao sto su brzina internet konekcije ili kvalitet tona i slike, a koji ponekad nisu na najboljem nivou.

Specificno je i zbog okruzenja u kome se razgovor odvija .Vi se nalazite u svom okruzenju, kod kuce ili negdje gdje je vama prijatno i gdje se osjecate opusteno. Ne morate putovati i cekati ispred ordinacije. Ne morate se posebno oblaciti, dotjerivati,placati troskove putovanja, a mozete piti i svoj omiljeni topli napitak  ili zapaliti cigaretu dok razgovarate.

Pricacemo o onome sto vi zelite da rijesite i zajednicki pronalaziti nacine za to. Sta ce vas sve psihijatar pitati tokom prvog razgovora pogledajte ovdje.

Prije nego sto psihijatar prvi put sa vama porazgovara potrebno je da usaglasite Terapijski ugovor. Prijedlog Terapijskog ugovora sa svim podacima od znacaja za proces pruzanja pomoci dobicete na vasu e-mail adresu.

O prednostima ovog nacina pruzanja pomoci pogledajte ovdje

kako to sve funkcionise ?

iskustva